8 vozača s najviše pobjeda za redom

Sezona u kojoj jedan vozač dominira zasigurno ne mora biti zanimljiva, ali brzina i talent vozača se ne smiju osporavati. U ovom članku gledamo u one koji su imali najviše pobjeda za redom.

Jack Brabham - 5

Brabham je osvojio svoj drugi naslov prvak 1960. godine uz masivnu pomoć svojih pet pobjeda za redom, od VN Nizozemske do VN Portugala u sezoni sa žestokom konkurencijom.

Jim Clark - 5

Reklama

Clarkov drugi naslov je osvojen sa stilom 1965. godine s pet pobjeda u nizu od VN Belgije do VN Njemačke na Nurburgringu. Te godine je pobjedio u 6 od deset održanih utrka u prvenstvu.

Nigel Mansell - 5

Još jedan vozač s briljantnim nizom, od prve utrke u Južnoafričkoj Republici do San Marina. 1992. je jedina godina kada je Britanac naslov, ali je to osvojio u stilu.

Lewis Hamilton - 5

Hamilton je izjednačen po broju pobjeda s nekim velikim imenima i još uvijek ima vremena da taj broj poveća u budućnosti. Njegov drugi naslov prvaka je došao nakon impresivnih pet pobjeda za redom od VN Italije do VN SAD-a i osvajanja naslova u Abu Dhabiju 2014. godine.

Nico Rosberg - 7

Nico je izgubio naslov 2015. ali je sezonu završio s tri pobjede u nizu i počeo je 2016. s pobjedama u prve četiri utrke sezone za ukupno sedam pobjeda u nizu.

Alberto Ascari - 7

Sve do sredine prošlog desetljeća njegov je rekord izgledao neoborivo, s sedam pobjeda za redom tokom 1952. i 1953. kada ga se smatralo nepobjedivim. Njegov rekord je izjednačen tek 51 godinu kasnije, a izjednačio ga je tko drugi nego:

Michael Schumacher - 7

Sedmerostruki prvak je izjednačio Ascarijev rekord 2004. godine u kojoj je osvojio svoju petu titulu za redom. Pobjede su trajale sve od VN Europe do VN Mađarske i Schumacher je zaradio svoj naslov na sljedećoj utrci u Belgiji drugim mjestom.

Sebastian Vettel - 9

2013. je Sebastian Vettel osvojio svoj četvrti uzastopni naslov i apsolutno dominirao sezonom, i naravno rekordom za najviše uzastopnih pobjeda - od VN Belgije pa sve do zadnje utrke sezone u Brazilu.

Reklama