Russel potpisao za Williams

Williams je potvrdio potpisivanje ugovora s Mercedesovim juniorom, Georgeom Russelom.

Ugovor vrijedi od početka iduće godine, a trajat će „više godina“. Ovo potpisivanje bi moglo značiti i kraj nadi za Ocona, koji je bez ugovora za sljedeću sezonu.

Očekuje se kako će Williams potvrditi produženje ugovora sa svojim drugim vozačem, Sergeyom Sirotkinom, u skoro vrijeme.

Russel je trenutno vodeći u poretku Formule 2, a mnogi očekuju kako će osvojiti titulu u tom prvenstvu. Glavni suparnik ove godine mu je Lando Norris, koji će sljedeće godine voziti za McLaren.

Pošto oni koji su osvojili titulu u Formuli 2 nemaju pravo na vožnju u toj kategoriji, Russelu je jedina opcija bila ulazak u Formulu 1 ili nekakav prelazak u neku od ostalih kategorija na visokoj razini.

Russel je ove godine postavio apsolutni rekord staze u Mađarskoj na testiranju za Mercedes, a među njegovim dostignućima su naslovi u Formuli 4 i u GP3.

Britanac je za svoj broj izabrao 63. Dao je i kratku izjavu na društvenim mrežama:

Velika mi je čast što mogu biti dio velike momčadi kao što je Williams. To je momčad s ogromnom tradicijom.“

Gledao sam utrke Formule 1 od djetinjstva i uskoro ću biti dio svega onoga što sam želio od mladih dana.“

Želim se posebno zahvaliti Claire i svima u Williamsu što su imali povjerenja da donesu ovu odluku, kao i Toti i Mercedesu koji su mi pomogli na putu do Formule 1.“

Ne mogu čekati početak iduće sezone i prvu utrku u Melbourneu koja će sigurno biti početak velikog poglavlja u mom životu.“