Pirelli predviđa strategije s dva zaustavljanja

Pirelli očekuje kako će strategija dva zaustavljanja prevladati na Velikoj Nagradi Meksika.

Talijanski proizvođač guma je za ovu stazu priredio hypersoft, ultrasoft i supersoft gume, te pretpostavljaju koji je najefikasniji način za završiti 71 krug utrke.

Prema podatcima koje su skupili kroz slobodne treninge u petak i subotu, Pirelli očekuje kako će se momčadi odlučiti za jednu od dvije strategije koje su na papiru podjednako brze.

Hypersoft gume imaju velik stupanj degradacije, te se vjeruje kako one mogu izdržati samo desetak krugova u utrci.

Najboljih 6 će utrku startati na ultrasoftovima, koje se smatraju boljom opcijom, iako u Pirelliju misle kako te gume mogu izdržati između 10 i 20 krugova.

Njihovi inženjeri su izračunali kako je najbrži način za završiti utrku strategija hyper-super-super ili ultra-ultra-super.

Strategija jednog zaustavljanje je također moguća, ali zahtjeva jako puno čuvanja guma i u načelu je mnogo sporija od gornjih strategija.

Mario Isola, šef Pirellijeve divizije za motosport je izjavio kako postoji jako puno permutacija, pogotovo za one vozače koji utrku startaju izvan top-10 i koji imaju pravo izbora guma na startu.

Također, vremenska prognoza za utrku nije sigurna, što bi također moglo donijeti nekakve nepredviđene razvoje događaja na stazi.