Haas: Možemo konkurirati Red Bullu u Španjolskoj

Haasovi vozači su uvjereni u dobar rezultat u Španjolskoj. Romain Grosjean je izjavio postoji mogućnost da Haas bude treća najbolja momčad u Španjolskoj.

Haas je imao relativno loš start sezone, iako su na zimskim testiranjima imali vrlo brz bolid.

Momčad je za probleme okrivila karakteristike bolida koji je previše trošio gume, a sada se nadaju da su taj problem ispravili.

Grosjean i Magnussen su ostvarivali odlične rezultate u kvalifikacijama, no u utrkama su zbog problema s gumama uvijek završavali relativno nisko.

Zbog nadogradnji i obećavajućih rezultata na slobodnim treninzima, Grosjean smatra kako postoji realna šansa da Haas bude bolji od barem jednog Red Bulla.

Optimistični smo oko nadogradnji i oko potencijalnih rezultata. Mislim da smo blizu Red Bullova.“

Prema našim podatcima, vjerujemo kako možemo razdvojiti Maxa i Gaslya. Ako se sve posloži, možemo biti i ispred obojice.“

Moramo dati sve od sebe. Postoji još brzine u bolidu koju moramo otključati. Smatram da imamo sposobne ljude u momčadi koji nam mogu pomoći oko toga.“

Vidjet ćemo skriva li Red Bull nešto u kvalifikacijama. Ako ne skrivaju, možemo očekivati dobar rezultat.“

Iako sam optimističan, odličan rezultat je i ako smo četvrta najbolja momčad nakon lošeg starta sezone.“

Mislimo da smo uspjeli riješiti najveće probleme koje je bolid imao i kako sada možemo postići bolje rezultate na stazi.“ – završio je Grosjean.

Njegov momčadski kolega Magnussen je nešto realističniji, ali vjeruje da je bolid znatno poboljšan i da mogu postići odličan rezultat:

Ovdje mnogo ovisi o kvalifikacijama. Na ovoj stazi je teško pretjecati. Nadam se da nam čista snaga bolida i nadogradnje mogu pomoći da ostvarimo što bolji rezultat.“

Popravili smo probleme s gumama koji su nas mučili od početka sezone. Već znamo da je bolid iznimno brz u kvalifikacijama, ali ne mogu predvidjeti gdje ćemo završiti.“