Red Bull iznenađen Ferrarijevom brzinom, smatraju da je postolje moguće

Red Bull je iznenađen Ferrarijevim nedostatkom brzine, pogotovo nakon uvođenja brojnih nadogradnji.

Max Verstappen vjeruje kako se u utrci može boriti s Ferrarijima, ali da su Mercedesi jednostavno prebrzi na ovoj stazi.

Red Bullov vozač se kvalificirao na četvrtu poziciju između dva Ferrarija, a u ostvarivanju tog rezultata mu je pomoglo oštećenje na Leclercovom bolidu.

S Mercedesom se ne možemo uspoređivati, to znamo već od Australije. Ali nas je iznenadilo što smo na istoj razini kao Ferrari.“ – izjavio je Verstappen.

Mislim, nije idealno što smo u toj situaciji. Želimo se boriti za pobjede, ali realnost je da trebamo biti treća momčad.“

Nisam tu da se kvalificiram na četvrtu poziciju, želim se kvalificirati na prvu. Ali uzimamo ono što možemo i nadamo se da sutra možemo biti na pobjedničkom postolju.“

Nešto nije u redu s Ferrarijem. Izgleda da se na slobodnim treninzima pokušavaju dokazati, dok svi drugi skrivaju pravu brzinu.”

Ako nas sreća posluži, možemo jako dobro iznenaditi. Ova staza me već iznenadila prije nekoliko godina kada su se Mercedesi sudarili u prvom krugu.“ – završio je Max prisjećajući se na svoju prvu pobjedu.

Pierre Gasly se kvalificirao na šestu poziciju, iza Leclerca. I on je komentirao kvalifikacije:

Očekivali smo da će Ferrari biti znatno brži. Momčad je bila iznenađena. Predviđali smo poredak Mercedes-Ferrari-mi.“

Nadam se da će utrka sutra biti zanimljiva. Na ovoj stazi mnogo toga ovisi o startu.“