Vettel o slijepim sucima i glupim odlukama

Sebastian Vettel je bijesan na suce koji su donijeli odluku o pet sekundi kazne zbog incidenta tijekom Velike Nagrade Kanade.

Ferrarijev vozač je napravio grešku u 47. krugu utrke dok je bio u vodstvu i pod pritiskom. Presjekao je prvu šikanu na stazi i vratio se na trkaću liniju.

Reklama

Hamilton je pokušao proći pokraj Vettela, no Ferrarijev vozač je pri povratku na stazu zatvorio put Hamiltonu.

Mercedesov vozač je morao kočiti i tada nije uzeo vodstvo utrke. Suci su odmah počeli istragu i ubrzo su dodijelili kaznu Vettelu.

Sebastian je nakon svega bio bijesan, te smatra kako nije problem niti u Hamiltonu, niti u njemu, već u „slijepim“ sucima:

Moraš biti potpuno slijep da misliš da vozači mogu kontrolirati bolide koji su na travi. Sreća je što nisam udario u zid s druge strane, a još sam trebao izbjeći i trkaću liniju?“

Gdje bih trebao otići? To nije fer. Sve je to krivo.“ – započeo je Vettel na radio prema boksu.

Njegov trkaći inženjer, Ricardo Adami, ga je pokušao smiriti, što je Vettela dodatno naljutilo:

Ne mogu biti smiren. Nije fer i znaš da to nije fer. Bijesan sam i imam svako pravo biti bijesan. Ne zanima me što drugi kažu.“

Nakon utrke, Vettel je odjurio u Ferrarijev motorhome na stazi i na postolje je tek otišao nakon što mu je momčad tako zapovjedila.

Na pobjedničkom postolju je morao smirivati fanove koji su uzvikivali ružne riječi prema Hamiltonu:

Ne trebate se ljutiti na Lewisa. Zna što se dogodilo i svaki vozač bi pokušao isto. Trebate se ljutiti na ove glupe i smiješne odluke što suci donose.“

Reklama