Meksiko je produžio ugovor s F1, utrka ostaje na kalendaru do 2022.

Formula 1 je produžila ugovor s promotorima Velike Nagrade Meksika.

Utrka u blizini glavnog grada će na kalendaru ostati barem do kraja 2022., a to su potvrdili i Chase Carey i meksička agencija.

Reklama

Vrlo smo zadovoljni što smo produžili naše partnerstvo s Meksikom, utrka sada ostaje na kalendaru najmanje do kraja 2022.“ – izjavio je Chase Carey.

Od povratka na kalendar 2015., staza u Meksiku je stalno proizvodila zanimljive utrke, a pokazala se i vrlo popularnom među ljubiteljima sporta.“

FIA je ovu utrku nagradila nagradom za najbolji event četiri godine za redom, a prodano je više od 1,3 milijuna ulaznica.“

Želim se zahvaliti gradonačelniku Meksika i svima koji su omogućili da Velika Nagrada Meksika postane jedan od najvećih i najboljih događaja u ovom dijelu svijeta.“

Sretni smo što će Formula 1 i u budućnosti dolaziti u ovaj prekrasan grad, a ove godine se vidimo na stazi između 25. i 27. listopada.“ – završio je Carey.

Velika Nagrada Meksika se do sada održavala na dvije staze: Magdaleni Mixhucai (od 1962. do 1970.) i na Autódromu Hermanos Rodríguez, gdje se održavala između 1986. i 1992., te od 2015. do danas.

Kalendar za sljedeću godinu se polako dovršava. Status za tri staze je trenutno upitan: Barcelona, Hockenheim i Monza.

Monza će gotovo sigurno produžiti ugovor, Barcelona je u pregovorima, dok promotori utrke na Hockenheimu trebaju investitora koji će im pomoći u financiranju utrke.

Reklama