Marko: Vettel nema budućnost u Ferrariju

Sebastian Vettel nema budućnosti u Ferrariju, izjavio je Helmut Marko.

Marko je jedan od bivših Sebastianovih šefova, ali i jedan od ljudi koji su zaslužni za njegov dolazak u Formulu 1.

Reklama

Marko vjeruje kako je Ferrari napravio veliku grešku na Velikoj Nagradi Rusije momčadskim odredbama u prvim krugovima utrke, u trenutcima kada za momčad nema veze tko je na prvoj poziciji.

Ferrari je svoje odluke opravdavao „dogovorom“ između vozača, no kasnije se to pretvorilo u opće sramoćenje momčadi.

Vettel je bio brži od dva Ferrarijeva bolida na stazi, dok je momčad silno željele zamijeniti pozicije. Na kraju su žrtvovali Sebastianovu strategiju.

Vettel je proglašen vozačem dana, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo Ferrarijevim postupcima na društvenim mrežama.

„Apsolutno ne postoji razlog zašto je Ferrari želio intervenirati na taj način. Tako samo možete povrijediti i navijače i vozače. Kako će vam netko vjerovati nakon toga?“ – započeo je Marko.

„Sebastian je bio brži vozač na stazi. Umjesto da mu dopuste da izgradi prednost i osigura najbolje uvjete za pobjedu, oni su odlučili žrtvovati njegovu utrku kako bi pomogli Leclercu.“

„Mislim da Sebastian nema budućnosti u toj momčadi. Jasno se vidi da su odlučili podržavati Leclerca. Žalosno je što to rade u situaciji dok se ne bore za naslove.“

„Samo kvare imidž i samopouzdanje svojih vozača. Ako ovako nastave, mislim da će imati velikih problema s ponašanjem i odnosom vozača.“ – završio je Marko.

Reklama