Binotto: Možemo pronaći dobru formu nakon kiksa u Rusiji

Embed from Getty Images

Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, vjeruje kako mogu ponovno pronaći dobru formu nakon Rusije.

Prvi dio utrke u Sočiju je obilježila svađa i kaos u Ferrariju, jer su njihovi vozači imali „dogovor“ koji nisu poštivali.

Reklama

Charles Leclerc je trebao biti ispred Vettela na stazi, no Nijemac je imao bolji start nakon kojeg je došao u vodstvo utrke.

Vettel je bio brži od dva vozača na stazi, no Ferrari je inzistirao na tome da propusti momčadskog kolegu. Nakon što je bilo jasno kako Sebastian to neće učiniti, momčad je odlučila kompromitirati strategiju.

No to svejedno nije imalo velikog značaja jer je Vettel ubrzo odustao od utrke, a eventualni VSC je poklonio Mercedesu vodstvo utrke.

Binotto je uvjeren kako to neće stvarati probleme u momčadi:

„Moramo biti agresivniji i puno stroži s našim vozačima. Trebali smo pobijediti u Rusiji. Nismo jer smo pokazali slabost.“

„Ne smijemo dopustiti da se nešto slično ponovi. Moramo biti savršeni u utrkama, ne smijemo griješiti. Ne smijemo dopustiti vozačima da rade gluposti na stazi.“

„Sretan sam zbog performansi bolida. Ovo je bio vikend na kojem smo ponovno pokazali dobru brzinu i to nas ohrabruje pošto koristimo ovaj bolid kao bazu za razvoj onog za sljedeću sezonu.“„Bolno je izgubiti utrku zbog vlastitih problema. Pobjeda je bila vrlo blizu, a opet tako daleko. Naravno, moramo popričati s vozačima i moramo osigurati da se više nikada ne ponovi nešto slično ovome u Rusiji.“

„Između ove dvije utrke obojica će morati doći u Maranello na razgovor s nama. Znam da možemo pronaći dobru formu i da možemo ponovno pobjeđivati.“ – završio je Binotto.

Reklama