Marko je pohvalio Kvyata. Da, dobro ste pročitali.

Helmut Marko je pohvalio Daniila Kvyata, te je izjavio kako je Rus puno bolji vozač nego što je to bio prije nekoliko godina.

Marko je do sada bio vrlo strog prema Kvyatu, pa je ova izjava pomalo netipična za njega. Ipak, prije samo nekoliko tjedana je izjavio kako nema mjesta za Daniila u Red Bullu.

Reklama

Red Bullova akademija za mlade vozače rijetko oprašta i još rjeđe daje drugu šansu vozačima, no izgleda da je Kvyat opravdao svoje mjesto u F1.

„Daniil ove sezone vozi fantastično unatoč tome što je prošao kroz teške trenutke. Ima vrlo dobre rezultate koji su čak i iznad naših očekivanja.“

„Znamo za što je sposoban i zbog toga smo mu pružili još jednu šansu u našem programu. Šteta je što jednostavno tehnički nije imao sreće.“

„Imao je pauzu u kojoj se odmorio od nas, radio je za Ferrari, te je prestao razmišljati srcem. Pokazuje puno manje emocija u svojem radu što ga čini boljim vozačem.“

„Znatno je napredovao u samo nekoliko godina i vidim da će imati sjajnu budućnost.“ – završio je Marko.Nakon što je Gasly imao vrlo loš start sezone, Red Bull je odlučio promovirati Albona u glavnu momčad.

Marko je nedavno izjavio kako je bitka za drugo mjesto u Red Bullu između Gaslya i Albona. Ako nešto možemo naučiti iz prijašnjih Markovih izjava, to je da ih nikada ne trebamo uzimati zdravo za gotovo.

Sva četiri vozača koja trenutno voze za Red Bull i Toro Rosso će vrlo vjerojatno ostati u nekoj od momčadi i nagodinu.

Reklama