Izglasana pravila za 2021., uskoro glasanje i o načinu upravljanja i podjeli nagrada

Embed from Getty Images

Formula 1 je objavila kako su pravila za 2021. izglasana i kako će uskoro glasati i za nova pravila o upravljanju sportom, te o pravednijoj raspodijeli nagradnog fonda.

Svjetsko vijeće motosporta je na današnjem glasanju jednoglasno podržalo uvođenje pravila, unatoč protivljenju nekih momčadi.

Reklama

Chase Carey, direktor Liberty Medije, je izjavio kako je pustio suzu radosnicu nakon glasanja, dok je Jean Todt obavijestio javnost javljanjem uživo:

Ovo je velika promjena i bolida i načina na koji će se sport voditi. Po prvi put u povijesti Formule 1 smo odjednom postigli neku vrstu dogovora i s tehničke, i sa sportske, a i s financijske strane.“ – izjavio je FIA-in predsjednik, Jean Todt.

Regulacije su produkt dugih razgovara i sastanaka i predstavljaju najbolje ideje oko onoga što nam je bilo u cilju uvesti u sport.“

Mislim da je ovo jedan od najvećih uspjeha Formule 1 i da će nove regulacije otvoriti vrata boljem i pravednijem natjecanju.“Danas smo izvijestili kako je Ferrari za uvođenje novih regulacija, no postoje neki aspekti koji se ne sviđaju momčadi. Ferrari ima pravo veta na odluke, no izjavili su kako će to pravo koristiti samo ako smatraju da će neka odluka povrijediti osnovna načela natjecanja.

Renderere novih bolida možete vidjeti na vezanom tweetu.

Reklama