Binotto: Najveće momčadi će i dalje biti u prednosti, limitiranje budžeta nije savršeno

Embed from Getty Images

Ferrarijev šef, Mattia Binotto, je uvjeren kako će najveće momčadi zadržati prednost unatoč novim pravilima koja trebaju ograničiti budžete.

Smatra kako je razlog tomu što najveće momčadi mogu napraviti ogromna ulaganja kroz sljedeću godinu, a i kako plaće vozača i najskupljeg osoblja ne ulaze u limit.

Reklama

Binotto je u intervjuu jučer objasnio kako očekuje da će i kroz promjenu pravila situacija pri vrhu poretka ostati nepromijenjena, te da će glavna bitka biti između Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla.

Također je izjavio i kako mnoge momčadi i ovako i onako ne troše 175 milijuna dolara, koliko iznosi limitirani budžet.

Mislim da nećemo vidjeti velike promjene u poretku kada na snagu dođu nove regulacije.“ – započeo je Binotto.

Velike momčadi će 2020. iskoristiti za neograničen razvoj bolida za 2021., te za izgradnju novih postrojenja i za svakakva nova ulaganja koja bi se trebala dugoročno isplatiti.“

I mi smo jedna od takvih momčad, te imamo u planu velike investicije koje bi nam trebale osigurati što povoljniji položaj za nadolazeće godine. Vjerujem da su Red Bull i Mercedes također u procesu ulaganja.“Neke momčadi neće moći ulagati, neke ni sada ne troše 175 milijuna koliko će iznositi limit budžeta. Također, u taj limit ne ulaze plaće vozača, te će najbogatije momčadi moći zaposliti najbolje vozače.“

Sustav nije savršen i teško je napraviti da bude savršen. Ipak, mislim da je to korak u pravom smijeru za zdravlje sporta.”

Moguće je i da se razlika između momčadi dodatno poveća, no ne vjerujem da će doći do toga jer svi krećemo s razvojem bolida iznova.“ – završio je Binotto.

Reklama