Reportaža: Treći dan testiranja

Danas je završen prvi predsezonski test u Barceloni koji je trajao tri dana.

Valtteri Bottas je postavio najbolje vrijeme prvog testa jutros, s vremenom neznatno sporijim od apsolutnog rekorda staze.

Reklama

Drugo najbolje vrijeme testa je postavio njegov momčadski kolega Lewis Hamilton u drugom Mercedesu.

Ako vas zanimaju vijesti vezane uz Mercedesov DAS, danas nije korišten za vrijeme postavljanja najbržeg kruga. Momčad je nastavila s testiranjem sustava u popodnevnim satima.

Najviše krugova danas je upisao Antonio Giovinazzi u Alfa Romeu, a njegova momčad je izjavila kako je ispravila probleme koji su pogodili Kimija krajem jučerašnjeg testa.

Današnji dan je obilježilo nešto više incidenata i situacija koje su izazvale crvene zastave. Sebastian Vettel je morao zaustaviti svoj Ferrari na stazi zbog mehaničkih problema, dok je nešto kasnije to učinio i Latifi u Williamsu.

Renault se osjeća ponosno na ostvareni napredak preko zime, a Ocon je uspio upisati treće najbolje vrijeme. Šef momčadi, Cyril Abiteboul, je izjavio kako misli da su ovim rezultatima pokazali ssvima koji sumnjaju u napredak momčadi.Test nije prošao bez problema za francuskog proizvođača. U popodnevnim satima su morali zaustaviti Ricciardov olid zbog problema s pogonskom jedinicom, što je pokvarilo raspoloženje u boksu. Momčad je na kraju popravila bolid i Australac je imao priliku nastaviti s testom.

Haas je imao razočaravajuć dan zbog probušene gume. Magnussen je nakon samo četiri kruga izgubio kontrolu nad bolidom. Oštećenje stražnjeg ovjesa je omelo planove momčadi, a Haasov šef, Guenther Steiner, je izjavio kako nisu uspjeli odraditi neke od zadnjih stavki na popisu.

Rezultate dana i broj krugova možete vidjeti ispod, a uskoro očekujte i punu analizu testa:

Reklama